top of page

 IX EDICIÓ DE LA CURSA DE MUNTANYA DE LA RATAFIA
14/11/2021
Inscripcions TANCADESNous recorreguts, camiseta espectacular, i molt més ... 

 VII CURSA DE MUNTANYA DE LA RATAFIA 11/11/2018

RESULTATS :

11 KM

25KM

Vídeo oficial de la VII edició de la Cursa de la Ratafia 2018

IMG-20180926-WA0000_edited.jpg

A la secció dels nostres patrocinadors i col·laboradors, podeu veure les empreses i entitats que ens ajuden a que la cursa sigui possible, aquest any amb alguna sorpresa per tots els que ens acompanyeu el proper dia 11 de novembre...

 

 

 

 

LA FESTA

L' ENTORN

L'ESPORT

LA FESTA

La Festa de la Ratafia té lloc el segon cap de setmana de novembre a Santa Coloma de Farners. És l’acte que obre la temporada de degustació de la ratafia i celebra l’arribada de la fred. Parades amb productes artesans i de proximitat, activitats relacionades amb el món de la ratafia, concerts, presentacions de nous productes i molts més actes que converteixen la capital de La Selva en epicentre de la ratafia.

L'ENTORN

Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de La Selva, i està situada al bell mig de la mateixa, en la línia fronterera entre la plana i les muntanyes de Les Guilleries, amb els contraforts de L'Espinau, Santa Bàrbara, i La Serra del Corb. En aquest semicercle de muntanyes hi ha escampades per pujols, valls, colls i fondalades, tot un estol d'ermites d'un gran interès històric, artístic i religiós que bé mereixen una visita.

 

Les nostres curses aprofiten aquest entorn privilegiat per fer un petit recorregut que permet descobrir els exemplars més importants del romànic colomenc de gran valor històric, amb els màxims exponents del castell de Farners, el monestir de Sant Pere Cercada i Santa Victòria de Sauleda, per exemple.


El castell de Farners conserva  les gruixudes parets de carreus de granit del segle XII i la magnifica torre cilíndrica que presideix el recinte. En aquest itinerari també es poden conèixer pedres forjades per la natura i contemplar un paisatge de muntanya de gran valor paisatgístic i ecològic o reconèixer la riquesa que ha representat l'aigua per a la ciutat i per tota la comarca de la Selva, coneguda també com “La comarca de l’aigua”.

 

Al llarg dels recorreguts previstos l’aigua es manifesta en multitud de formes, amb fonts, rieres, rescloses, gorgues i paisatges frondosos nascuts entorn de l’aigua.


El Balneari i el centre lúdic termal són els espais termals de Santa Coloma. Les aigües termals brollen a 40ºC i són utilitzades des del segle XIX per les seves propietats medicinals.


Un altre punt d'interès que trobareu és l' extensa mostra de les roques més característiques que trobem a les muntanyes de Santa Coloma, formades per la consolidació i la transformació del magma. Aquestes roques plutòniques, majoritàriament estant formades de granit, agafant com exemple el Rocar.

L' ESPORT

L'any 2009 un grup de vilatans del poble va realitzar la constitució del Club d’Atletisme Olímpic Farners.

 

El club agrupa gent que practica atletisme des de fa anys, ja que l’atletisme és un esport que ha estat sempre present al poble.  A través del nou club pretenem crear un col·lectiu estable i consolidat que permeti millorar la pràctica de l’atletisme al poble.

Fruit del treball i l'inquietud d'aquest grup d'atletes, l'any 2012 va nèixer la Cursa de Muntanya de la Ratafia, que nomès amb quatre anys de vida és ja tot un referent pels practicants d'aquest esport.

 

Anchor 3

Vols contactar amb nosaltres?

El teu missatge s'ha enviat correctament!

bottom of page